δίποδοι σκύλοι εκπαιδευση σκυλων Χρήστος ΚούτσηςΆνθρωποι Δίποδοι Σκύλοι

Η ενότητα αυτή αφορά στην τιμή που είχα να γνωρίσω κάποιους ανθρώπους μέσα από το οδοιπορικό μου στον κόσμο του σκύλου…τους οποίους αποκαλώ δίποδους σκύλους. Χαρισματικοί, ταλαντούχοι με ζωντανό το σκύλο μέσα τους αποτελούν για μένα το χρώμα σε ένα γκρίζο συχνά ανθρώπινο τοπίο. Δάσκαλοι εκ φύσεως χωρίς να διδάσκουν…δεν έχεις παρά απλά να τους παρακολουθείς και να μυρίζεις την αύρα τους…να παρασύρεσαι από μια όμορφη ζήλια και να νιώθεις την ψυχή τους μέσα σου.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αγάπη για το σκύλο δεν πρέπει να οδηγεί σε απαξία προς τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος σήμερα μπορεί να είναι χαμένος και να ψάχνει τον δρόμο του πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι αυτή η αναζήτηση δεν είναι απαρχής αδιέξοδη. Το αδιέξοδο εμφανίζεται όταν απαξιώνουμε την ανθρώπινη ύπαρξη και στρεβλωμένα την αντιλαμβανόμαστε ως μια ασθένεια για τον πλανήτη.

Ο άνθρωπος είναι όμορφος, γεννήθηκε για να κάνει πιο όμορφη τον κόσμο και να μαγέψει με την ύπαρξή του και το πάθος του για ζωή. Είναι ανάγκη να θαυμάσουμε τον άνθρωπο…τον ίδιο μας τον εαυτό…την ευφυία του, την φαντασία του, την δημιουργικότητα του, την δύναμή του να ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στον ίδιο το θάνατο, ως το μόνο πλάσμα στην φύση που γνωρίζει ότι γεννιέται για να χαθεί. Πρέπει να ανακαλύψουμε το μεγαλείο μέσα μας και στον διπλανό μας, τότε θα μεταμορφώσουμε τα πάντα γύρω μας με τα σωστά χρώματα τότε θα είμαστε πλέον ανίκανοι να βλάψουμε την φύση.