ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!

Η εκπαίδευση σκύλων κρύβει μέσα της το μεγάλο μυστικό για να κρατηθεί ζωντανή η ανθρωπινή εν συναίσθηση!

“Ημίαιμοι” και “Καθαρόαιμοι” Σκύλοι. Ένας λάθος προσδιορισμός.

εκπαιδευση-σκυλων-και-σωμα

Η φύση, χωρίς καμία βοήθεια από την ανθρώπινη σκέψη, κατάφερε να δημιουργήσει πανέμορφα είδη που μπροστά στο μεγαλείο τους σαστίζει ακόμα και η πιο σκληρή ανθρώπινη καρδιά.

Κυριαρχία, Επιθετικότητα, Συμπεριφορά, Αγέλη, Ιεραρχία

ο αρχηγος της αγέλης

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση στους κηδεμόνες των σκύλων, αλλά και σε πολλούς εκπαιδευτές, παρακολουθώντας τις δύο επικρατέστερες “σχολές” να συγκρούονται για το εάν η θεωρία της “κυριαρχικότητας” ισχύει ή όχι.

Πως να επιλέξω σκύλο;

διόρθωση συμπεριφοράς σκύλων

Υπάρχουν δυο τρόποι να επιλέξεις τον σκύλο σου. Ο ένας είναι να βασίσεις την επιλογή σου στο να μην χαλάσουν οι ισορροπίες της ζωής σου, γεγονός που είναι απόλυτα σεβαστό και ο δεύτερος…να επιδιώξεις την “αλλαγή”.

Το Παιχνίδι και το Πρότυπο του Σκύλου.

Κυνηγώντας το Μπαλάκι για να επιζήσεις! Είναι πάρα πολύ εύκολο να εγκλωβιστείς σε μια αντίληψη και να μεταφράζεις λανθασμένα κάτι που παρατηρείς.

Πώς να αγριέψω τον σκύλο μου;

Αποφάσισα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση όσο και να ξενίζει διότι είναι απίστευτο το πόσες φορές ένας εκπαιδευτής σκύλων βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποιον κηδεμόνα σκύλου που του την υποβάλει.

Πώς να εκπαιδεύσω το Σκύλο μου;

Η αλήθεια είναι ότι η εκπαίδευση ενός σκύλου έχει δεκάδες παράγοντες οι οποίοι μπορούν να διαμορφώσουν τα δεδομένα της και την τακτική που θα ακολουθήσεις στην πορεία της.

Άνθρωπος και Σκύλος.

Ένας τρόπος να προσεγγίσουμε, αρχικά, την συμπεριφορά του σκύλου είναι να τον δούμε μέσα από την σύγκριση με εμάς. Θα έχετε σίγουρα ακούσει δεκάδες φράσεις οι οποίες, ορίζουν διαφορές ανάμεσα μας.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

Πριν από λίγα χρόνια είχα την τύχη να μένω ακριβώς δίπλα σε ένα πανέμορφο μικρό πάρκο. Ήταν πάντα η πρώτη εικόνα που ήθελα να ξεκινώ την ημέρα μου…λίγα λεπτά ψευδαίσθησης ότι ήμουν μακριά από την γκρίζα πραγματικότητα της τσιμεντούπολης.

εκπαιδευση σκυλων Χρηστος Κουτσης φωτογραφια Maria E Sarris 8

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ

Σκόπιμα ή όχι υπάρχει μια στρέβλωση του τι σημαίνει «κυρίαρχος» ή ποιο είναι το προφίλ ενός ηγέτη σε μια αγέλη. Για να ξεκαθαρίσουμε την εικόνα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στο χρόνο, τότε που ουδεμία σχέση είχα με την εκπαίδευση του σκύλου, αλλά διατηρούσα ακόμα το προσόν της άγνοιας και της “καθαρής” παρατήρησης όσων συνέβαιναν γύρω μου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Η εκπαίδευση του σκύλου σου ξεκινάει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί στον χώρο που ζεις. Εάν υποθέσουμε ότι αυτό έγινε με σωστούς όρους τότε μιλάμε για ένα κουτάβι δυο μηνών που θήλασε και απογαλακτίστηκε ομαλά.

εκπαιδευση σκυλων Χρηστος Κουτσης Dog Project © Maria E Sarris photography 12

Η Ενσυναίσθηση του Σκύλου – Η γλώσσα του σώματος!

Όταν βάζεις το μικροσκόπιο σε μικρά καθημερινά πράγματα που τα θεωρείς αυτονόητα πάντα εμφανίζεται ένας μαγικός κόσμος. Η επικοινωνία είναι ένα από αυτά. Η στιγμή που ανταλλάσσεις ακόμα και μια καλημέρα με κάποιον στο δρόμο κρύβει από πίσω της μια σοφία απίστευτη δίχως την οποία καμία αλληλεπίδραση δεν θα ήταν εφικτή.