Διόρθωση Συμπεριφοράς Σκύλου

Καταρχήν υπάρχει μια παρανόηση όσον αφορά στον όρο προβληματική συμπεριφορά την οποία είναι καλό να λύσουμε. Καμία συμπεριφορά δεν είναι προβληματική.

Μια συμπεριφορά του σκύλου μας μπορεί πράγματι να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αλλά η ίδια η συμπεριφορά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως προβληματική, όποια και να είναι. Κάθε συμπεριφορά είναι η εκδήλωση μιας επιθυμίας ή της προσπάθειας για επιβίωση. Έτσι λοιπόν μιλώντας για διόρθωση συμπεριφοράς θα πρέπει να εντοπίσουμε πρώτα από όλα τους λόγους που συνέβαλαν ώστε αυτή να εκδηλωθεί. Πιστέψτε με είναι ελάχιστες οι φορές που πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά κρύβεται ο χαρακτήρας ενός σκύλοΗ συγκεκριμένη υπηρεσία αναφέρεται στην επίλυση:
– Φοβιών
– Επιθετικότητας
– Αυτοτραυματισμών
– Υπερβολικού στρες* που συνήθως εκδηλώνεται με ακράτεια ούρων, άσκοπο γάβγισμα ή συνεχείς ζημιές

*ο όρος στρες τείνει να χρησιμοποιείται πλέον σχεδόν παντού έχοντας χάσει το πραγματικό του νόημα. Ο χαρακτηρισμός στρες αφορά στην βιοχημική απόκλιση του οργανισμού, από την βιοχημεία του όταν βρίσκεται σε φυσική κατάσταση ηρεμίας. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την κατάσταση παίζουν οι γνωστές ορμόνες του στρες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Σύντομα θα εξηγήσουμε το πώς αυτή η βιοχημική απόκλιση μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση συμπεριφορών όπως αυτές που αναφέραμε παραπάνω.