Ντόμπερμαν – Doberman Ιστορία

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν εάν διασταυρώνατε ένα Ροτβάιλερ με ένα Γερμανικό Πίνσερ, ένα Βαιμαράνερ, ένα Γκρέιχαουντ και ένα Γερμανικό Ποιμενικό; Εάν και τα πράγματα στην εκτροφή σκύλων δεν είναι τόσο απλά, έχετε πιθανότητες το αποτέλεσμα να ήταν ένα Doberman.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1870 στην Γερμανία, ο Λουί Ντόμπερμαν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σκύλο που θα τον προστάτευε τόσο στις βραδινές περιπολίες του (νυχτοφύλακας) όσο και κατά την διάρκεια των εισπράξεων που έκανε (εφοριακός εισπράκτορας).Για την ιστορία αυτές δεν ήταν οι μόνες δραστηριότητες του Λ.Ντόμπερμαν, ήταν επίσης επόπτης των τοπικών χασάπικων καθώς και μπόγιας.
Το αποτέλεσμα των διασταυρώσεων που πήρε και το όνομα του δημιουργού του, έμελε να είναι ένας σκύλος που για χρονιά «ταλαιπωρήθηκε» από τον αστείο μύθο ότι τα Doberman λόγω στενού κρανίου τρελαίνονται μετά από κάποια ηλικία.
Παρόλα αυτά το Doberman κατάφερε να απαλλαγεί από αυτό το στίγμα και να είναι σήμερα μια εκ των δημοφιλέστερων φυλών σκύλων στον κόσμο.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση ενός Ντόμπερμαν – Doberman είναι κάτι το οποίο δεν θα οδηγήσει ποτέ ακόμα και έναν πολύ έμπειρο εκπαιδευτή στην πλήξη. Πότε δεν ξέρεις τι να περιμένεις από αυτό το αεικίνητο και ευφυέστατο πλάσμα που εάν το καθοδηγήσεις με σεβασμό θα στο ξεπληρώσει την αφοσίωση του. Εάν ανήκετε σε εκείνους που γυρνώντας στο σπίτι είναι έτοιμοι να αδράξουν την υπόλοιπη μέρα μέχρι την τελευταία της σταγόνα, αποτελεί ιδανικό σύντροφο. Εάν πάλι η επιστροφή στο σπίτι σας βρίσκει στον καναπέ…τότε να ξέρετε ότι ένα Ντόμπερμαν Doberman Θα βρει τον τρόπο να σας σηκώσει.