Πορεία προς την ενσυναίσθηση

Ταξίδι στην εκπαίδευση!

Ταξίδι στην εκπαίδευση!

Το ζήσαμε μαζί Άνθρωποι και Σκύλοι

Στιγμές

pitbull εκπαίδευση σκύλωνPit Bull – Η Ήρα ο Δημήτρης και η Ράνια.

Η Ήρα μας είναι ένα Πιτμπουλάκι που έδειξε ότι θα είναι ένα ατίθασο σκυλάκι από τους πρώτους μήνες . Ευτυχώς βρέθηκε ο Χρήστος που από το πρώτο κιόλας μάθημα κατάφερε και δάμασε το “τερατάκι” μας. Σαν δάσκαλος αλλά και σαν άνθρωπος μας έκανε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειες μας και μας έκανε να καταλάβουμε το πως σκέφτεται ένας σκύλος και ότι όλα θα πάνε καλά τονίζοντας ότι θέλει προσπάθεια από μέρους μας. Ακολουθώντας τις οδηγίες του και πάντα κοντά μας, όποτε τον χρειαστήκαμε, φέραμε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε πολυ δάσκαλε!!!

Ράνια – Δημήτρης – Ήρα

ελληνικός ποιμενικός

Όταν ο Μήτσος εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάρω σκύλο. Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη πεις…

Πέρασαν μόνο λίγοι μήνες και μετά από πολλά παρακάλια ενός γείτονα πήγα “μόνο για να δω” δύο κουτάβια που είχαν βρεθεί πεταμένα στη Θήβα. Έχουν περάσει από τότε επτά μήνες και βρίσκομαι πλέον αγκαλιά μ’ ένα υπέροχο ποιμενικό και το όνομα αυτής Σίσυ.

Δεν θα περιγράψω πως ήταν, όταν κυριολεκτικά την άρπαξα από το κλουβί της και πώς είναι σήμερα. Όλοι, ακόμα και ο κτηνίατρος, πίστευαν πως ήταν ένα φοβικό προβληματικό σκυλί που δεν θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί στο κοινωνικό περιβάλλον. Ποτέ μην πεις ποτέ όλα γίνονται όταν υπάρχει…ΑΓΑΠΗ.

Θα μιλήσω λοιπόν για το Χρήστο που είχε και αυτός τις επιφυλάξεις του…ίσως γιατί είναι μετριόφρων. Ένα πράγμα δεν μπόρεσε να προβλέψει ότι η Σίσυ τον αγάπησε με την πρώτη ματιά. Στη δεύτερη συνάντηση τους “κατουρήθηκε” από την χαρά της και τον ακολούθησε λες και γνωρίζονταν χρόνια, για την πρώτη της βόλτα, ενώ μέχρι τότε δεν έβγαινε ούτε στο μπαλκόνι. Μετά από ένα μήνα ήταν μια υπέροχη οικοδέσποινα που δεχόταν και συνόδευε όλο τον κόσμο που ερχόταν στο σπίτι, ήταν ένα κοινωνικότατο σκυλί χωρίς φοβίες τρυφερό και άκρως προστατευτικό.

Θα μου πείτε υπάρχουν πολλοί καλοί εκπαιδευτές. Θα συμφωνήσω απόλυτα με μια διαφορά. Ο Χρήστος δεν εκπαίδευσε μόνο την Σίσυ. Εκπαίδευσε βασικά εμένα για να μπω βαθιά στον ψυχικό κόσμο της δεσποινίδος και να συνειδητοποιήσω πόσα κοινά έχει με τον άνθρωπο. Γνώρισα επιτέλους τους σκύλους μετά από 20 χρόνια. Αγαπημένε μας φίλε και δάσκαλε σ’ ευχαριστούμε και οι δύο από καρδιάς και σ’ αγαπάμε πολύ…

Μαίρυ και Σίσυ

κόκερ εκπαιδευτης σκυλων

Μάρι και Ζλόντυ – Κόκερ

Και εκεί που νομίζεις πως όλα είναι καλά…τα πάντα ανατρέπονται. Έτσι έγινε με μας, φτάσαμε στο χειρότερο σημείο που μπορείς να φτάσεις με το σκύλο σου. Όλα λάθος…λίγο οι λάθος οδηγίες, λίγο εγώ που δεν έβλεπα και όλα αλλάζουν. Εκεί εμφανίζεται ο Χρήστος. Η λέξη εκπαιδευτής είναι λίγη…. Μετά απο 2 μήνες (συνέχεια δίπλα μας) μας μεταμόρφωσε μα πάνω από όλα έκανε εμένα να βοώ δύναμη και να νιώσω ασφάλεια. Η σχέση μου με το Ζλόντυ μπήκε σε νέες βάσεις με τελείως διαφορετικό τρόπο. Για μας δάσκαλε είσαι μοναδικός και θα παραμείνεις…Ευχαριστούμε που μας άντεξες και πάνω από όλα ευχαριστώ που βρήκες τον τρόπο να βγάλεις από μένα αυτό που χρειαζόταν, μας διάβασες και τους δύο από την αρχή και αυτό είναι πιστεύω που σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Μάρι – Ζλόντυ

εκπαιδευτης σκυλων χρηστος κουτσης

Η ιστορία μου με τον Alfie ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν, όταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών, βρέθηκε στο δρόμο μου μια εγκαταλειμμένη σκυλίτσα με πέντε πανέμορφα κουταβάκια. Αμέσως μπήκα στον πειρασμό να υιοθετήσω ένα, δεν ήμουν όμως σίγουρη πως ήθελα να μπω στη διαδικασία της δέσμευσης. Μόλις πλησίασα τα κουταβάκια, ήρθαν κοντά μου παιχνιδιάρικα, όλα εκτός από ένα… Είχε σταθεί μόνο του, απομακρυσμένο από τα άλλα και με κοίταζε με βλέμμα διαπεραστικό, ανθρώπινο.

Μόλις αντίκρισα το βλέμμα του, κάθε δισταγμός εξαφανίστηκε. Από εκείνη τη στιγμή η καρδιά μου του ανήκε, μου την είχε κλέψει. Τον κράτησα στην αγκαλιά μου και μέσα μου υποσχέθηκα ότι δεν θα τον εγκατέλειπα ποτέ, θα έκανα τα πάντα για να του προσφέρω τη ζωή που του άξιζε.
Δυστυχώς αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη μαμά του και τα αδελφάκια του πολύ απότομα και πολύ νωρίς. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που ζούσε μέχρι τότε, του είχε δημιουργήσει μια ένταση κι έναν εκνευρισμό που δύσκολα συναντάς σε ένα κουτάβι. Είχα δώσει μια υπόσχεση όμως και ήμουν αποφασισμένη να την κρατήσω.

Έτσι ήρθε στη ζωή μας ο Χρήστος, ο οποίος με πολλή υπομονή, επιμονή κι αγάπη γι’ αυτό που κάνει, με δίδαξε πως τα πράγματα λειτουργούν αμφίδρομα και για να αποκτήσω μια ισορροπημένη σχέση με τον σκύλο μου, θα έπρεπε να μάθω να αφουγκράζομαι τις ανάγκες και τα συναισθήματά του. Μέρα με τη μέρα άρχισα να γνωρίζω την ιδιοσυγκρασία του Alfie και παράλληλα να ανακαλύπτω άγνωστες πτυχές του δικού μου χαρακτήρα.

Δεν ήταν μια εύκολη διαδρομή, καθώς υπήρξαν στιγμές που ένιωθα το φόβο, το θυμό και την απογοήτευση να με αποθαρρύνουν. Ο Χρήστος ήταν δίπλα σε κάθε μας βήμα, με παρότρυνε να εμπιστευτώ τον εαυτό μου και με βοήθησε να πιστέψω πως με υπομονή και προσπάθεια όλα θα πήγαιναν καλά. Και τελικά όλα πήγαν καλά!

Χρήστο σ’ ευχαριστούμε πολύ!
Άννα – Alfie

Inside the Dog’s Mind