φυλες σκυλων Rottweiler εκπαίδευσηRottweiler – Ροτβάιλερ Ιστορία

Κάπου εκεί στη νότια Γερμανία, στην πόλη Ρότ Βίλ, έγινε μύθος η ιστορία ενός χασάπη που μετά την πώληση των βοοειδών που έκτρεφε, έδενε το πουγκί με τα χρήματα, στο λαιμό του σκύλου του για να είναι σίγουρος ότι δεν θα του τα έκλεβε κανείς, είναι ο σκύλος τα χαρακτηριστικά του οποίου σήμερα ορίζουν το Ροτβάιλερ.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχειά λέγεται ότι όταν οι Ρωμαίοι εισέβαλαν στην Ευρώπη για να διαφυλάξουν τα αποθέματα τροφής και ζωντανών βοοειδών που μετέφεραν χρησιμοποιούσαν σαν γελαδάρηδες και φύλακες του κοπαδιού μεγάλα και δυνατά σκυλιά που έμοιαζαν με Μαστίφ. Οι αιώνες πέρασαν και οι απόγονοι αυτών των σκύλων βρεθήκαν σε ένα μεγάλο κτηνοτροφικό κέντρο το Ρότ Βίλ (κόκκινο κεραμίδι), να κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία, να προστατεύουν τα κοπάδια των χασάπηδων της περιοχής από κάθε φύσεως εισβολείς.

Τα σκυλιά αυτά τότε τα αποκαλούσαν Metzerhunds (τα σκυλιά των χασάπηδων). Στις αρχές του 20 αιώνα αρχίζουν να δημιουργούνται στην Γερμανία τοπικοί όμιλοι Rottweiler ενώ το 1924 ιδρύεται ο επίσημος όμιλος Rottweiler που εκδίδει το πρώτο πρότυπο για την φυλή και την ανακηρύσσει εθνική φυλή της Γερμανίας.

Εκπαίδευση Rottweiler – Ροτβάιλερ

Ο Εκπαιδευτής ενός Rottweiler δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι κάποιος που δεν έχει στο ενεργητικό του αρκετούς εκπροσώπους της φυλής. Απόλυτα προστατευτικό με τους οικείους του δεν είναι ο σκύλος που θα θέλατε να χάσει την εμπιστοσύνη του στις προθέσεις σας. Εάν κερδίσετε όμως την εμπιστοσύνη του η τρυφερότητα που θα αποκαλυφθεί, θα καθρεφτίσει στο πρόσωπό του, κάθε μύθο για την σχέση ανθρώπου και σκύλου.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το