Διατροφή – Συμπεριφορά Σκύλων – Η Σύνδεση

Έχουμε συνηθίσει να συσχετίζουμε την συμπεριφορά με ζητήματα όπως οι γενετικές καταβολές το βίωμα αλλά και η εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια όμως ένας ακόμα παράγοντας έρχεται να προστεθεί και με αποδεδειγμένα στοιχεία να επιδείξει την ισχύ του στην διαμόρφωση μιας θετικής ή αρνητικής συμπεριφοράς…αυτός δεν είναι άλλος από την διατροφή. Το πρώτο βήμα ήταν ο συσχετισμός της διατροφής με ασθένειες που προκαλούνται, είτε από έλλειψη θρεπτικών στοιχείων, είτε από τοξίνωση του οργανισμού από τεχνητούς παράγοντες, όπως τα συντηρητικά τα ενισχυτικά γεύσης και πολλά άλλα.

Στην δεύτερη φάση γίναμε όλοι κοινωνοί μέσω της μαζικής πληροφόρησης που παρέχεται στο διαδίκτυο της αντιμετώπισης ασθενειών μέσα από συγκεκριμένα θεραπευτικά μοτίβο διατροφής, ενώ στην ζωή μας άρχισαν να μπαίνουν με γεωμετρική πρόοδο τα γνωστά συμπληρώματα διατροφής που έρχονται να κλείσουν “τρύπες” διατροφικών ελλείψεων. Τέλος, μέσα από τα επιτεύγματα που λαμβάνουν χώρα στον επιστημονικό κόσμο και αφορούν στις βιολογικές ενέργειες του σώματος που κρύβονται πίσω από μια συμπεριφορά, αναγνωρίσαμε την πραγματικότητα και την σοφία όσων ελέχθησαν στην αρχαία Ελλάδα… “είσαι ότι τρως” και “η τροφή σου είναι και η θεραπεία σου”.

Έτσι σήμερα έρχεται με δυναμική μια εντελώς νέα επιστήμη που προστίθεται στις επιστήμες που ασχολούνται με την συμπεριφορά σκύλου και ανθρώπου. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να παρουσιάσουμε τα δεδομένα αυτής της νέας επιστήμης όπως διαμορφώνονται διεθνώς χωρίς καμία προσπάθεια φιλτραρίσματος ή εμμονής. Θα γνωρίσουμε μαζί είδη τροφής και διατροφής, συστατικά, βιταμίνες και φυσικά βότανα που παγκοσμίως σήμερα μπαίνουν στη μάχη της διαμόρφωσης μιας συναισθηματικά ισορροπημένης ζωής για τον σκύλο.
Σκοπός της προσπάθειας δεν είναι η υποκατάσταση του ειδικού αλλά το δικαίωμα όλων μας στην πληροφορία…άλλωστε ο τελικός κριτής είστε πάντα εσείς…

Scroll to Top