Αλεξάνδρα Δέρβα Κτηνίατρος ΑθήναΤην ενότητα επιμελείται και συντάσει η Κτηνίατρος Αλεξάνδρα Δέρβα.

Σύντομο Βιογραφικό

Το 1999 εισήχθη στο τμήμα Κτηνιατρικής της σχολής γεωτεχνικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σειρά εισαγωγής πρώτη. Έγινε δεκτή ως visitor σε κλινική 2ης γνώμης στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ορθοπεδικά, νευρολογικά και χειρουργικά περιστατικά. Το 2005 αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή ΑΠΘ (κατεύθυνση ζώων συντροφιάς). Από το Κτηνίατρος στην Αθήνα Αλεξάνδρα ΔέρβαΣεπτέμβριο 2005 έως τον Ιούνιο 2006 μετεκπαιδεύτηκε ως resident στη κλινική παθολογίας μικρών ζώων της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ. Από το καλοκαίρι του 2006 έως τις αρχές του 2017 εργάστηκε σε κλινική μικρών ζώων στα νότια προάστια, με την οποία εξακολουθεί κι έχει συνεργασία, πλέον ως εξωτερικός συνεργάτης.

Κύριο αντικείμενο και πεδίο ενδιαφέροντος είναι η εσωτερική παθολογία του σκύλου και της γάτας, τα δερματολογικά περιστατικά και η παθολογία του κουνελιού και των μικρών θηλαστικών (hamster, ινδικά χοιρίδια κλπ).

Έχει εκπαιδευτεί με σεμινάρια στον υπερηχοτομογραφικό έλεγχο κοιλίας σκύλου και γάτας (Θεσσαλονίκη Οκτώβριος 2007, Θεσσαλονίκη Νοέμβριος 2014-Δομή Διά Βίου Μάθησης ΑΠΘ). Παρακολουθεί τακτικά τα πανελλήνια και διεθνή συνέδρια κτηνιατρικής ζώων συντροφιάς, καθώς και ημερίδες-διημερίδες με πρακτική εξάσκηση σχετικές με διάφορα γνωστικά αντικείμενα όπως αναισθησιολογία-εντατική θεραπεία, διαχείριση του πόνου, τραυματιολογία, εργαστηριακή διάγνωση, απεικονιστική, παθολογία και χειρισμός των λαγόμορφων, καρδιολογία, γαστρεντερολογία κλπ.

 

Διεύθυνση Ιατρείου HEALTHY PETS: Αθήνα – Αδελφών Πιερράκου 41
τηλ. 2107794242 – 6942928817
Site: www.healthypets.gr

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το