Βιογραφικό Χρήστος Κούτσης

Το τυπικό βιογραφικό μου είναι το ακόλουθο:
Γεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασα Σύγχρονη Αρμονία και Ηλεκτρικό Μπάσο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και δημοσιογραφία στο Αθηναϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας και κατόπιν φυσικά με κέρδισε ο Σκύλος!

εκπαιδευτης σκυλων Χρηστος Κουτσης βιογραφικοΕργάστηκα για 6 χρόνια ως ρεπόρτερ, συντάκτης και αρχισυντάκτης, σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και εφημερίδες. Κάποια από τα μέσα που εργάστηκα ήταν η Καθημερινή, ο Σκαί, η ΕΤ1, το Star Channel και o Flash 9.61(συχνότητα που είχε ο σταθμός το 1995).

Το 1997 ανέλαβα Υπεύθυνος Επικοινωνίας στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ». Επίσης υπήρξα και διευθυντής σύνταξης στο Περιοδικό Επί – Κοινωνία, με ύλη και νέα από όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκα για χρόνια με επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής και παρακολούθησα δεκάδες σεμινάρια ψυχολογίας και εκπαιδευτικών προσεγγίσεων μέσα από την συμμετοχή μου σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Παράλληλα είχα την τύχη να γνωρίσω την ομοιοπαθητική ως σύμβουλος επικοινωνίας επιφανών επιστημόνων.

Το αληθινό μου όνειρο, όμως, ξεκινάει να παίρνει σάρκα και οστά το 2005. Τότε ξεκινά η εκπαίδευση και κατόπιν η ένταξή μου στο Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων όπου και παρέμεινα μέχρι τον Αύγουστο του 2014. Στα χρόνια αυτά είχα την τιμή να έχω δασκάλους και κατόπιν συνεργάτες ανθρώπους που αφιερώνουν με γνώση και εντιμότητα την ζωή τους στο ευ ζην του σκύλου και της συνύπαρξης του με τον άνθρωπο.

Την αληθινή διαδρομή μου προς το όνειρο να εργαστώ για τον Σκύλο μπορείς εάν θέλεις να την διαβάσεις…εδώ.

Στα τέλη του 2014 παράλληλα παραιτούμαι και από μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων και αφιερώνομαι στην προετοιμασία ενός Προγράμματος Εκπαίδευσης Σκύλων. Το ονόμασα «Γνώρισε τον Σκύλο σου…Άλλαξε την ζωή σου».

Παράλληλα για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

A. Συνδέω την συμπεριφορά του σκύλου με την διατροφή του.

Β) Εισάγω στην αξιολόγηση της συμπεριφοράς του σκύλου και τον κτηνιατρικό έλεγχο μετά από έρευνά μου για παθήσεις που συνδέονται με την αλλαγή συμπεριφοράς του.

Γ) Δημιουργώ μια σειρά προγραμμάτων που συνδέουν την εκπαίδευση σκύλων με το ανθρώπινο ευ ζην όπως το πρόγραμμα “Γιόγκα με το Σκύλο μου” και το “Γυμνάσου με το Σκύλο σου”.

Δ) Τέλος δημιουργώ την υπηρεσία “Paw it Forward” που αφορά στην δωρεάν εκπαίδευση υιοθετημένων αδέσποτων σκύλων.