Εκπαίδευση Σκύλων Χρήστος Κούτσης Ακολουθήστε το Σκύλο – Κρατήστε την μαγεία ζωντανή!

Με αφορμή την Γιορτή των Χριστουγέννων του 2018 εγκαινιάζουμε μια νέα ενότητα με πρωταγωνιστές ανθρώπους που βίωσαν το θαύμα της σύνδεσης με ένα σκύλο και η ζωή τους άλλαξε την ρότα της μέσα από αυτή τη σχέση. Μακρυά από όρους που “ταμπελοποιούν” συμπεριφορές και πέρα από αυθεντίες που στο όνομα της επιστήμης βρίσκουν το άλλοθι να μιλούν για το σκύλο σαν να πρόκειται για μια μηχανή…η ουσία κρύβεται στο βίωμα.

Το βίωμα δεν έχει την ανάγκη της εξήγησης, δεν χρειάζεται την λογική. Εάν ένα άγγιγμα μπορεί να θεραπεύσει, να αλλάξει σε κάποιον την ζωή ή να σου δώσει την δύναμη να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, δεν έχει δικαίωμα κανένας να τολμήσει να στο απομυθοποιήσει. Η μαγεία πρέπει να μείνει ζωντανή στις ζωές μας, αλλιώς εάν εξαφανιστεί τότε θα εξαφανιστούν και όλα τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει η αίσθηση ότι σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο όσα οι αισθήσεις μας μπορούν να αντιληφθούν.

Ο κόσμος θα ήταν γκρίζος χωρίς την πίστη ότι όλα μπορούν να συμβούν στον καθένα μας. Το μόνο συστατικό που χρειάζεται είναι αγάπη.

Γιατί η αγάπη είναι η ίδια η μαγεία!

Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει σε μεταμόρφωση! Δεν είναι κάτι όμως το οποίο μπορεί να διδαχτεί ή να εκβιάσεις μέσα σου, δεν μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου να αγαπήσει. Είναι κάτι που μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τις σχέσεις που κάποιος δημιουργεί. Εδώ η φύση δεν μας ξέχασε…

Σαν να κατάλαβε ότι η απομάκρυνση μας από τα σπλάχνα της και η δημιουργία ενός άλλου κόσμου με δεδομένα αντίθετα στους νόμους της ίσως να σήμαινε το τέλος του ανθρώπου, έστειλε στο πλευρό μας έναν σπουδαίο οδηγό. Έναν οδηγό που μπορεί να μαλακώσει ακόμα και την πιο σκληρή ψυχή, έναν οδηγό που μπορεί να κάνει τα πάντα να μοιάζουν και πάλι πιθανά…έναν καθοδηγητή στην αγάπη, την μαγεία…στο να ξαναπιστέψουμε όλοι μας στον άνθρωπο…γιατί ο άνθρωπος έχει μεγαλείο μέσα του απλά πολλές φορές χρειάζεται τον σκύλο να του το θυμίσει.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους…και όσοι έχουν τζάκι ας το σβήσουν το βράδυ της παραμονής για να μην καεί ο Άι Βασίλης…καλή δύναμη εκεί έξω!

X.K.

Οι ιστορίες μας…

Έλα, δεν θα πάθεις τίποτα και αν βραχείς λίγο!

Μου βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό!

…απλά ένας σκύλος!

Tα σκυλιά του δρόμου είναι διαμάντια!

Ανοίγοντας τα μάτια, ανοίγει η ψυχή!

Ο Σκύλος είναι ευλογία!

Ράστα άσε κάτω τον Άι Βασίλη!

Σκύλος στο σπίτι δεν μπαίνει,τέλος!

Σπίθα η μαύρη αλεπού!

Το άγαλμα της αγάπης!

Το μεγαλείο του σκύλου!

Παίρνω αγκαλιά το Σκύλο μου και ξαναγίνομαι παιδί!

Εγώ για εσάς και εσείς για μένα!!!

Εκείνη τη μέρα δεν έσωσα εγώ εσένα αλλά εσύ εμένα…-το κουταβάκι της αγοράς!

Ο σκύλος όμως σου μαλακώνει την ψυχή!

Όλος μου ο κόσμος μια μουσούδα!!!

Η Χρυσάνθη…ο Γιώργος…και ο Χάγκυ!

Τα σκυλιά ΔΕΝ είναι για το βουνό!

Όσοι επιθυμείτε να μοιραστείτε μαζί μας την δική σας ιστορία στείλτε την στο email που θα βρείτε στην ενότητα επικοινωνία με την ένδειξη “Η δική μου ιστορία με το σκύλο μου!”