Εγώ για εσάς και εσείς για μένα!!!

σκυλος ειναι οικογενειαΚάποτε είχα μια ζωή μια ρουτίνας, πολύ δουλεία, ένα καινούργιο τακτοποιημένο σπίτι με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο. Μέχρι που ένα κυριακάτικο πρωινό μου γνώρισαν ένα άσπρο “λούτρινο” τετράποδο κουτάβι. Δεν ήξεραν τι να το κάνουν, το βρήκαν στο δρόμο και χωρίς να το σκεφτώ είπα τον θέλω εγώ. Ήταν ο Ορφέας. Άρχιζε να αλλάζει η ζωή της ρουτίνας που είχα, το τακτοποιημένο σπίτι γέμισε με παιχνίδια, με τρίχες , με σάλια. Άρχισα να ξυπνάω νωρίτερα για τις βόλτες στο άλσος και να δουλεύω λιγότερο γιατί με περίμενε να παίξουμε.

Η ζωή μου σε μικρό χρονικό διάστημα άλλαξε και πάλι με το να μεγαλώνει η οικογένεια μου με υπέροχα “λούτρινα” τετράποδα, το κάθε ένα με την δική του ιστορία, το δικό του χαρακτήρα !! Η Ευρυδίκη κρυμμένη μέσα σε θάμνους να τρέμει από τους κεραυνούς. Ο Ζορό μπαίνοντας στο αυτοκίνητο μου από τον φόβο του, έχει βοηθήσει πολλά αδέσποτα με το να δίνει αίμα για αυτά. Η Ζιζέλ ένα κακοποιημένο κουτάβι με σοβαρά προβλήματα επιθετικότητας αλλά με τον καλό μας μάγο όχι απλά τα ξεπεράσαμε αλλά κάνω και γιόγκα μαζί της. Η Σίσσυ που ένα πρωινό φεύγοντας την κυνηγούσαν 15 αρσενικά μεγάλος καβγάς μεταξύ τους λόγο οίστρου και απλά την βούτηξα.

Σήμερα λοιπόν έχω μια οικογένεια, ναι για εμένα είναι η δική μου οικογένεια που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα άλλαζα τα πάντα για να μπορώ να τους τα ανταποδώσω όλα αυτά που με έμαθαν και με μαθαίνουν καθημερινά. Τι είναι η ζωή πως να ζεις αληθινά, να μην στενοχωριέσαι για κάτι που πραγματικά δεν αξίζει, να μπορώ να απολαμβάνω τη ζωή παίζοντας μαζί τους να γίνομαι σαν μικρό παιδί, να ξεχνάς τα προβλήματα της καθημερινότητας, να είσαι πραγματικά υπεύθυνος όχι για τα υλικά αγαθά αλλά για την παρουσία αυτών που σε κάνουν να χαμογελάς χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Να σε αγαπούν και να σε αποδέχονται όπως είσαι, για αυτό που είσαι και για αυτό που τους προσφέρεις.

ημιαιμος σκυλος εκπαιδευσηΕγώ για εσάς λοιπόν και εσείς για έμενα!!!

Μυρσίνη Ουζουνγιάννη