εκπαιδευτης-σκυλων-κουτσης Έλα, δεν θα πάθεις τίποτα και αν βραχείς λίγο!

Ήρθες στη ζωή μου πολύ προγραμματισμένα αλλά όχι συνειδητοποιημένα και ίσως με μεγάλη αφέλεια.

Υποτίθεται πως είναι ένα κείμενο που θα λέει τι άλλαξες στη ζωή μου…..και θα μπορούσε να τελειώνει εδώ….ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ! Θα γράψω όμως τα πιο σημαντικά, αν και ξέρω πώς πάλι θα σε έχω αδικήσει.
Μου άλλαξες το αίσθημα και την έννοια της αδικίας και τον τρόπο μου να αντιδρώ απέναντι σε αυτή. 
Μου άλλαξες πως βλέπω και μετράω τους ανθρώπους γύρω μου και με έφερες σε επαφή με ανθρώπους που δεν βάζουν πάνω απ’ όλα τον εαυτό τους.
Μου έμαθες ότι παρά το τρέξιμο και τις υποχρεώσεις της ημέρας υπάρχει πάντα λίγος χρόνος για παιχνίδι,  αγάπη και στιγμές χαλάρωσης.
Μου έμαθες πως όσες φορές και να πούμε “σ’ αγαπώ” ποτέ δεν θα γίνει βαρετό.

Πολλοί  μου λένε πόσο τυχερός είσαι που σε έχω πάει σε τόσα μέρη…..Δεν θα καταλάβουν ποτέ πως εσύ με πήγες. Εσύ με έφερες σε επαφή με τη φύση, με έκανες να κατρακυλάω στα χιόνια όπως όταν ήμουν μικρή, εσύ με έμαθες να τρέχω κ να παίζω ξένοιαστα στις βουνοπλαγιές, να τρέχω καταχείμωνο στις ρεματιές και να με κοιτάς με ένα βλέμμα σαν να μου λες “έλα, δεν θα πάθεις τίποτα και αν βραχείς λίγο”.

Εσύ μου γνώρισες τόσες παραλίες και με έκανες να τρέχω μαζί σου στην άμμο για να παραβγούμε κοιτώντας με πάντα στο τέλος με αυτό το υπεροπτικό σου ύφος σαν να μου λες “έλα,  μη στεναχωριέσαι που δεν μπορείς μα με φτάσεις, εγώ σε περιμένω”.
Δεν με νοιάζει που στη γειτονιά με ξέρουν όλοι ως η κοπέλα με τον λευκό λύκο, ή ακόμα καλύτερα η κοπέλα με τον Ορφέα. Είμαι πάντα το αόρατο χέρι που σε συνοδεύει στις βόλτες σου αλλά είμαι περήφανη για σένα που όλοι σε καμαρώνουν.
Κάπου διάβασα πως “ο καλύτερος μου φίλος δεν μου μίλησε ποτέ”……πόσο λάθος έχουν….
Μου μίλησε και μέσα σε όλα σε όλα μου είπε τα πιο σημαντικά, “Ευχαριστώ ” και “Σ’ αγαπώ” , με ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα και πολλά φιλιά στη μούρη την πιο κατάλληλη στιγμή.
8,5 χρόνια μετά δεν θυμάμαι τη ζωή μου πριν και θέλω να σου πω:
Σ’ αγαπώ Ορφέα μου και σ’ ευχαριστώ για όλα !!
Το μόνο που θέλω να κάνεις για μένα είναι να μείνεις στη ζωή μου όσο περισσότερο γίνεται…
Δώρα Μούντριχα