βασικη-εκπαιδευση-σκυλου-Χρήστος-ΚούτσηςΑπλά ένα σκύλος…

Σκυλιά…Έχω δει εκατοντάδες από αυτά. Με τους ιδιοκτήτες τους, αδέσποτα… σκυλιά … είναι απλά σκυλιά. Κάποια όμορφα, κάποια περίεργα, κάποια γλυκά…σκυλιά..είναι απλά σκυλιά. Έτσι πριν από 4 χρόνια αντίκρισα ακόμα έναν σκύλο. Ήταν απλά ένας σκύλος. Ένας σκύλος σε ένα πάρκο. Τίποτα το ιδιαίτερο…είναι απλά ένας σκύλος.

«Κοίτα, ένας σκύλος»

«Ωραίος είναι»

«Αδέσποτος, κρίμα…»

«Έλα δίνουν εκκίνηση, ξεκινάει ο αγώνας πάμε…»…ήταν απλά ένας σκύλος….

Τερματισμός και ο σκύλος στο ίδιο σημείο, άλλωστε…ήταν απλά ένας σκύλος…μέχρι που συνέβη κάτι…τόσο απλό αλλά τόσο διαφορετικό…. κοίταξε στα μάτια μου και ήταν σαν να μπορούσε να μιλήσει….

Αστείο…δεν γίνεται… οι σκύλοι δεν μιλάνε… είναι απλά ένας σκύλος….

εκπαιδευτης-σκυλων-Χρηστος-Κουτσης-RoseΔεν μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου από το δικό της. Ήταν το πιο καθαρό και ειλικρινές βλέμμα που έχω δει ποτέ. Ένιωσα μια σύνδεση μαζί της, σαν να την ήξερα…σαν τον πιο κοντινό σου άνθρωπο που καταλαβαίνεις τα πάντα με μια ματιά.

Δεν ήξερα γιατί ένιωθα τόσο περίεργα, μάλλον άρχισα να τρελαίνομαι, δεν είναι λογικό, είναι απλά ένας σκύλος και οι σκύλοι δεν μιλάνε. Προσπάθησα να πάρω το βλέμμα μου από πάνω της, αλλά όσο και αν ήθελα να το αρνηθώ είχα ακούσει τι μου είχε πει. Γύρισα ξανά και την κοίταξα, τίποτα δεν είχε αλλάξει, καθόταν ακόμα εκεί με το ίδιο καθαρό βλέμμα.

«Θα την πάρουμε σπίτι.»

«Αλήθεια; Σοβαρά μιλάς;»

«Ναι… είναι σίγουρα χαμένη, 2-3 μέρες θα την κρατήσουμε… θα βρούμε τους δικούς της»

Ξέραμε τι είχε συμβεί εκείνη την στιγμή, απλά κανείς δεν το παραδέχονταν. Δεν την αναζήτησε ποτέ κανείς. Οι προτάσεις υιοθεσίας ήταν πολλές, αλλά δεν συναντήσαμε ποτέ κανέναν για να την δώσουμε, είχε όντως βρει τους δικούς της εκείνη την μέρα.

Από εκείνη την ημέρα κοιτάω κάθε μέρα…στα μάτια της και βλέπω έναν διαφορετικό κόσμο, αυτόν που μου έδειξε ένας σκύλος…που δεν ήταν απλά ένας σκύλος! Κάποιος με ρώτησε πρόσφατα «Γιατί ταλαιπωρείς τον εαυτό σου. Τα σκυλιά είναι απλά για να μας κρατάνε συντροφιά. Είναι απλά ένα σκύλος».

Γέλασα μα πιο πολύ τον λυπήθηκα.

Εύχομαι σε όλους σας να βρείτε αυτό τον σκύλο, την δική σας Rose και τότε δεν θα χρειάζεται αυτό το κείμενο… απλά… θα καταλάβετε.

Άρτεμης Αποστόλου – Νικηφόρος Ανδριόπουλος

εκπαιδευση-πιτ-μπουλ