Ο ανεύθυνος άνθρωπος, εκπαίδευσε το Σκύλο…τον ανεύθυνο άνθρωπο ποιος τον εκπαίδευσε;

Παρακολουθώ αμήχανος όλα όσα ξεκίνησαν με το τραγικό περιστατικό της επίθεσης του σκύλου στο 5χρόνο παιδί. 

Είμαι αμήχανος γιατί είναι η ώρα που χρειάζεται προσοχή. Αντί να σπεύσει καθένας μας να υποδείξει τον ένοχο πρέπει πρώτα από όλα να εξαντλήσει τις πιθανότητες, ο ένοχος να είναι ό ίδιος. Είναι εύκολο να θυμώσεις και να εκφράσεις τον θυμό σου, είναι πολύ εύκολο να πεις, ο ανεύθυνος, ο υπεύθυνος, το τέρας. Αυτός θα τιμωρηθεί και πιστεύω παραδειγματικά. Δεν είναι η ώρα όμως να δείξουμε την δική μας ζωή και να πούμε κοιτάξτε με εγώ είμαι διαφορετικός…εγώ ανήκω στους καλούς.

Το παιδί χάθηκε όχι από το σκύλο και αρνούμαι να αναφέρω την φυλή.

Tο παιδί χάθηκε γιατί αδυνατούμε να συνεννοηθούμε. Γιατί μιλάμε για την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση των σκύλων και βάζουμε στην άκρη την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση του ανθρώπου. Όταν η εκπαίδευση αποτυγχάνει τότε γεννιέται ο έλεγχος. Αυτοί που έχουν αναλάβει να διασφαλίζουν την “ανθρώπινη ευημερία” γεννούν νόμους και όταν ένας νόμος γεννιέται για να ελέγξει τον άνθρωπο..σημαίνει ότι αποτύχαμε όλοι.

Την συνέχεια την ξέρουμε!

Ξέρουμε πολύ καλά τι έρχεται. Σε λίγα χρόνια θα απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος εκείνων που θα επιλέγουν να ζήσουν με τον σκύλο. Ίσως επίσης η εκπαίδευση του σε επαγγελματίες να γίνει υποχρεωτική, κάποιες φυλές θα αφανιστούν ενώ όλοι θα μετατραπούν σε καταδότες του γείτονα που δεν τήρησε τους κανόνες…η οποιαδήποτε ένδειξη “επιθετικότητας” σκύλου θα οδηγείτε σε διακοπή της αναπαραγωγής και φυσικά ο ένοχος θα υποβάλλεται σε χημικές θεραπείες ώστε να γίνει ο άκακος σύντροφος που όλοι ονειρεύονται.

Εάν είσαι εντάξει με αυτά σταμάτα να διαβάζεις τώρα, δεν έχει καμία ουσία τι θα λεχθεί παρακάτω…

Εγώ δεν είμαι, αρνούμαι να πληρώσει ο σκύλος τις δικές μου φαντασιώσεις…την δική μου αδυναμία να μπω στην θέση εκείνου που διέπραξε το σφάλμα για να καταλάβω πως αυτή η διαδικασία γεννιέται. Αρνούμαι να πιστέψω στον έλεγχο…γιατί έχει αποτύχει!

Εσύ και εγώ είμαστε υποχρεωμένοι να καταλάβουμε πως σκέφτεται ένας άνθρωπος που ζει στην επαρχία και δεν ξέρει τίποτα για κοινωνικά δίκτυα. Που γαλουχήθηκε με την ιδέα ότι ο σκύλος είναι εργαλείο…και τα εργαλεία όταν δεν τα χρησιμοποιείς μπαίνουν σε αποθήκες. Είναι ακατανόητα όλα όσα του λες για αγάπη, αυτός είναι ένας σκληρός άνθρωπος. Ζει σε άλλο κόσμο από εσένα και όταν θα του φωνάξεις από την πόρτα ότι εάν δεν φροντίσει τους σκύλους του θα τον καταγγείλεις τότε θα είσαι εχθρός του. Για τα αστικά κέντρα δεν θα μιλήσω γνωρίζεις και γνωρίζω…

Σε παρακαλώ καταλαβαίνεις; Καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάμε για μένα και για σένα αυτή τη στιγμή…καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για τον σκύλο του αύριο και εάν δεν βρούμε τον τρόπο να δείξουμε το μεγαλείο του σκύλου σε αυτόν τον άνθρωπο ο σκύλος…θα πεθάνει; Θάνατος δεν είναι το σταμάτημα της αναπνοής…θάνατος είναι σε λίγες δεκαετίες ο σκύλος να έχει μετατραπεί σε ανθρώπινο παιχνίδι…θάνατος είναι να μετατρέψεις ολόκληρη την ζωή του σε αποθήκη…σε μια αποθήκη χωρίς τείχους…ένα διάφανο περίβλημα ζωής σαν αυτό που ζει ο άνθρωπος…

Ποιος διδάσκει;

Με κάλεσε ένας εκπρόσωπος του τύπου χτες και μου ζήτησε να τοποθετηθώ για το θέμα. Μου είπε “πρέπει να πούμε ότι η φυλή δεν είναι επικίνδυνη ότι ο άνθρωπος έφταιγε”…και γιατί δεν το λες μόνος σου αγαπητέ μου αφού το ξέρεις; Και για τον άνθρωπο καλέ μου πρώην συνάδελφε ποιος έφταιγε…ποιος του διαμόρφωσε την συνείδηση για το τι είναι ο σκύλος; “Εσύ” δεν έβαλες πρωτοσέλιδο έναν άλλο σκύλο με τα χείλη του σηκωμένα έτοιμο να βγει από την οθόνη και να με κατασπαράξει, “εσύ” δεν το έκανες; “Εσύ” δεν κόσμησες τους τίτλους σου με όρους όπως σκύλος δολοφόνος. Δεν έγραψες και δεύτερη επίθεση σκύλου στην Πτολεμαΐδα;..και θέλεις από εμένα το άλλοθι μιας φράσης μέσα στο κείμενό σου να λέω “με σωστή εκπαίδευση και φροντίδα κανένας σκύλος δεν επιτίθεται” και είναι αντίβαρο αυτή η φράση στην εικόνα και τον τίτλο σου; “εσύ” δεν θα πάρεις όλα όσα θα πω και θα διαλέξεις ποια είναι τα πιο εμπορικά τόσο έξυπνα που ούτε ο ίδιος δεν θα ξέρω τι είπα; και σε ρωτάω με σωστή εκπαίδευση και φροντίδα μπορώ να δημιουργήσω έναν ανεύθυνο άνθρωπο;

Το παιχνίδι του ελέγχου θανατώνει κάθε μέρα κάθε ελευθερία στην συνείδηση του ανθρώπου…ας προσέχαμε. Δικό μας το DNA μπορούμε να παίζουμε όσο θέλουμε μαζί του…αλλά δεν θα δώσω βήμα σε κανέναν να αφανίσει ένα άλλο είδος που μου εμπιστεύθηκε το μέλλον του…γιατί αποδέχομαι την ευθύνη μου!

Είμαι εγώ υπεύθυνος γιατί δεν μπόρεσα να ελέγξω το θυμό μου, γιατί μόνος με τοποθέτησα στους καλούς και με όρισα ικανό να υποδεικνύω τους ενόχους. Γιατί ξέχασα πόσες φορές τα έκανα μαντάρα στην δική μου ζωή και αισθάνομαι έτοιμος να μιλήσω για τις ζωές των άλλων. Γιατί αρνούμαι να παραδεχτώ ότι ο χειρότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχει ένα κομμάτι που στεγάζεται μέσα μου…και εάν βρω τον τρόπο να κοιτάξω αυτό το κομμάτι τότε ως δια μαγείας αυτός θα πάψει να υπάρχει.

Ζητάω λοιπόν εσείς εκεί έξω να με σώσετε από τον χειρότερο μου εαυτό…να σώσετε και τον σκύλο μου από εμένα.

Να μου βάλετε από νωρίς στο σχολείο ένα μάθημα για να μάθω τι είναι τα ζώα.

Να μου διδάξετε πως να μην είμαι σκληρός και να συμπονώ κάθε τι ζωντανό.

Να μου μάθετε να σέβομαι τη δύναμη ενός σκύλου και να μην παίζω με τα όριά της.

Να μου φτιάξετε πάρκα για να μπορώ να χαίρομαι με τον σκύλο μου και να τοποθετήσετε εκπαιδευτές σκύλων όπου θα με διδάσκουν το μεγαλείο του σκύλου.

Να με μάθετε να νιώθω ασφαλής σε αυτόν τον κόσμο για να μην χρειάζομαι κάποιον άλλον να γαβγίζει εκεί που εγώ τρομάζω.

Να με προστατεύσετε από εικόνες που διαμορφώνουν την συνείδησή μου και μπολιάζουν τον φόβο μέσα της….ή αντίθετα διαστρεβλώνουν την ουσία αυτού που βλέπω.

Να μου εξηγήσετε καλύτερα την αξία της ζωής σώζοντας με από διαφημίσεις που την απαξιώνουν.

Να μου εξηγήσετε επίσης γιατί κάποιος συνάνθρωπος μου έχει δικαίωμα να τρομάζει με κάτι που θεωρώ άκακο και γιατί πρέπει να τον σέβομαι.

Έχετε τα μέσα να με βοηθήσετε, έχετε σχολεία, ΜΜΕ, επιστήμονες, φωτισμένους ανθρώπους. Έχετε την δύναμη να με εκπαιδεύσετε…όχι να με υποτάξετε.

Και κάτι τελευταίο…αγαπώ την χώρα μου και είδα έναν ‘Ελληνα που σπουδάζει στο εξωτερικό να μιλάει γι αυτή στο διαδίκτυο. Να με λέει υποανάπτυκτο, άνθρωπο των σπηλαίων…και να λέει πόσο μπροστά η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία και άλλες χώρες είναι. Εγώ φταίω και γι αυτόν γιατί δεν του έκανα σαφές ότι στην δική μας χώρα θα τα καταφέρουμε καλύτερα…καμία φυλή δεν θα απαγορευτεί, κανένας αστυνομικός δεν θα πυροβολήσει έναν σκύλο που σπεύδει σε βοήθεια του ανθρώπου που ζει μαζί του. Εδώ θα τα καταφέρουμε.

Θα διδαχθούμε και θα διδάξουμε τους Σκύλους, που οι προηγμένες χώρες δημιούργησαν για να διασκεδάζουν να τους βλέπουν να ξεσκίζουν τις σάρκες τους, ότι μπορούν να εμπιστεύονται τον άνθρωπο. Εδώ στην χώρα που γέννησε τον Ελληνικό Ποιμενικό που δεν κάνει πίσω σε λύκους και προστατεύει τα αδύναμα πρόβατα θα βρούμε τον τρόπο να κάνουμε αυτό που οι άλλοι απέτυχαν…θα εκπαιδεύσουμε τον άνθρωπο όχι το σκύλο!