Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Λαμπραντορ Γιαννα Βασιλειου Σκουντουφλης

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Η Γιάννα και οι Υπόλοιποι!!!

Λιγομίλητος και αυστηρός στην όψη. Μαζεύεσαι λίγο όταν θα τον δεις. Αυτά όμως είναι μάλλον το κόλπο του για να οριοθετεί και να ελέγχει καταστάσεις, γιατί στην πραγματικότητα είναι ένας από τους πιο ευγενικούς και γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Όλα αυτά ο εκπαιδευτής μας ο Χρήστος Κούτσης που τον θεωρώ πια δικό μου άνθρωπο και τον έχουμε αγαπήσει και εγώ και τα ζωάκια μου. Ένα εξ αυτών, το λαμπραντόρ μου ο Σκουντούϕλης.

Λένε οτι η εκπαίδευση του σκύλου έχει νόημα όταν είναι μόλις λίγων μηνών. Παρ’ όλα αυτά ο Χρήστος κατάϕερε όχι μόνο να εκπαιδεύσει το Σκουντούϕλη στα πέντε του χρόνια, αλλά κυρίως εμένα. Κάτι ακόμα πιο δύσκολο…

Ωραίες όλες οι εντολές και αυτό που ονομάζουμε ως “υπακοή” του σκύλου. Βασικός στόχος του Χρήστου όμως ήταν κυρίως να ϕτιάξει τη δική μου σχέση με το Σκουντούϕλη και να μας δέσει ακόμα περισσότερο. Μόνο με θετική εκπαίδευση που αϕυπνίζει τη νοημοσύνη του σκύλου, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα των μαθημάτων μας είδαμε μεγάλη διαϕορά και μέσα στο σπίτι αλλά και στη βόλτα μας. Παραδείγματος χάριν, βασικό πρόβλημα του Σκούντι ήταν πάντα η υπέρμετρη τρέλα και ανυπομονησία του, που διορθώθηκε άμεσα με τις κατάλληλες ασκήσεις και τις σωστές δικές μου αντιδράσεις.

Ομολογουμένως δε ζούμε και με τον πιο εύκολο οργανωμένο τρόπο, άρα κάναμε τη ζωή του Χρήστου ακόμα πιο δύσκολη. Άστατα ωράρια, άλλος ένας σκύλος και μία κουνέλα στο σπίτι, μουσικές και τραγούδια, πολλά μέλη της οικογένειας να μπαινοβγαίνουν στο χώρο μας, και άλλα πολλά. Η αλήθεια όμως να λέγεται, έχουμε τον καλύτερο εκπαιδευτή και όσο μένω εγώ πιστή στα όσα εμένα μου έμαθε ο Χρήστος, τα πράγματα πάνε καταπληκτικά!